Forum

Welcome, Guest
Username: Password: Remember me
Valuable feedback is priceless. Plus, you can get some extra Render Points :)

TOPIC: [SOLVED]Texture missing in render

[SOLVED]Texture missing in render 3 years 2 months ago #850


  • Posts:16 Thank you received: 1
  • tommy1441's Avatar
  • tommy1441
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 1
Hi guys! love the service...great job

Sadly have to say that today I'm encountering a weird issue, I've been on this WIP for quite some time now, but today I rendered a static image and it came back 3 times with the dreaded pink on a section that has been fine since day one, the last time it showed correctly was past Monday the 27th Oct.... :(

I haven't changed any settings on the scene since last render, other than duplicate a couple of linked assets on the scene. ...in the last render the linked assets that I duplicated today were there and they showed fine.

As part of my workflow I make all my files "pack External Data into .blend" and make All Paths Relative to avoid issues when rendering in any other PC

Thanks for any solution on the matter.
Last Edit: 2 years 11 months ago by tommy1441.
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 2 months ago #853


  • Posts:397 Thank you received: 69
  • blending software ideas
  • melon's Avatar
  • melon
  • PumpOperator
  • OFFLINE
  • Karma: 33
So - it was working before on the RayPump, then suddenly stopped (after changing something)?
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 2 months ago #854


  • Posts:16 Thank you received: 1
  • tommy1441's Avatar
  • tommy1441
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 1
Yes @melon, I linked an extra asset and that's when it stopped working. A texture that is on the base/original file shows as missing (pink) when I render in RP, but it shows fine when I render it inside Blender.

Don't know if it's a bug or what, I'm using Blender 2.72
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 2 months ago #855


  • Posts:397 Thank you received: 69
  • blending software ideas
  • melon's Avatar
  • melon
  • PumpOperator
  • OFFLINE
  • Karma: 33
Could I test the scene myself? I can't promise it will be any time soon, but probably during the weekend.

If yes, what's the file name?
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 2 months ago #856


  • Posts:16 Thank you received: 1
  • tommy1441's Avatar
  • tommy1441
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 1
melon wrote:
Could I test the scene myself? I can't promise it will be any time soon, but probably during the weekend.

If yes, what's the file name?
Sorry for the delay in replying...the file name is f16-2NEW.blend (today 05-Nov I sent it again to render and had the same results) And Thanks for having a look @ it
Last Edit: 3 years 2 months ago by tommy1441.
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 2 months ago #864


  • Posts:16 Thank you received: 1
  • tommy1441's Avatar
  • tommy1441
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 1
Any ideas of what the problem is? Has anyone else encountered this problem?

Thanks in advance for any heads up or ideas on what the problem might be.
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 2 months ago #865


  • Posts:2 Thank you received: 1
  • Harvester's Avatar
  • Harvester
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 0
Hello, I can't be totally sure but it seems like you've reached a limit in the number of textures that can be managed when rendering on GPU. I noticed this problem when watching the Complete Environment and Animation Project by Aidy Burrows at www.cgmasters.net. He solved this limitation by cleaning up any duplicate texture referenced in materials (when the same image file is referenced by two or more textures with different names - tex and tex.001 by example), as well as reusing the COLOR image texture to drive both specular reflections and surface bumps (using one image texture instead of three).
The administrator has disabled public write access.
The following user(s) said Thank You: melon

Texture missing in render 3 years 2 months ago #867


  • Posts:397 Thank you received: 69
  • blending software ideas
  • melon's Avatar
  • melon
  • PumpOperator
  • OFFLINE
  • Karma: 33
I hope to have a time this weekend to test your scene. Sorry for such a long delay.
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 2 months ago #876


  • Posts:16 Thank you received: 1
  • tommy1441's Avatar
  • tommy1441
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 1
Thanks @melon, will be great to understand if it's a texture limit as @Harvester suggests or something different.

@Harvester, I will check next week as I have plenty things on my plate @ the moment....you gave me much to think, but will also wait for @melon's reply to see what the issue is.

Thanks guys!
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 1 month ago #878


  • Posts:397 Thank you received: 69
  • blending software ideas
  • melon's Avatar
  • melon
  • PumpOperator
  • OFFLINE
  • Karma: 33
Hey

I wish the weekend were longer.
Unfortunately, I'm back on some training course that will take two more weeks.
Sadly this won't let me test the scenes now. I'm very sorry for stalling. If anyone has the solution for the problems described - please let us know.

I can get back to codin/ testing at the very end of November.
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 1 month ago #886


  • Posts:16 Thank you received: 1
  • tommy1441's Avatar
  • tommy1441
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 1
Thanks @melon, even it's an annoying issue, but no probs take your time...I'm rendering local in the mean time.
Although still curious to find out the real reason, double checked my nodes as suggested but nothing pops out as obvious.
Thanks in advanced for your time when you get to the testing stage.
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 3 years 1 month ago #900


  • Posts:16 Thank you received: 1
  • tommy1441's Avatar
  • tommy1441
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 1
@melon, have you had any chance of having a look at the issue? If needed I can resend a job for you to check, let me know....thanks
The administrator has disabled public write access.

Texture missing in render 2 years 11 months ago #987


  • Posts:16 Thank you received: 1
  • tommy1441's Avatar
  • tommy1441
  • New RayPumper
  • OFFLINE
  • Karma: 1
OK for those wondering, in part was what @Harvester mentioned about duplicate textures and on the other I was being sloppy with my materials not keeping track of setups and creating new ones but with different names :blush:

The way I fixed it without too much hassle was I found this amazing plugin (Material Library VX) and this way I have a material library and whenever I need it I use the one that I already have thus eliminating any duplicate material/textures :cheer:
The administrator has disabled public write access.

Service maintenance

SERVICE IS OFFLINE

 

Forum actions

Users online

We have 306 guests and no members online